Apart hotel
Meni restorana Integra
Doručak
jaja, kobasica, čvarci, pavlaka, slanina, krompir, pečena paprika
hercegovački pršut, kulen, kajmak, domaći sir, kobasica, jaja, prženi krompir, kiseli krastavci, paradajz, jogurt, prženice
gratinirana tortilja punjena hrskavim povrćem i piletinom u bešamel sosu
dunst od pelata, luka i pasulja, omlet sa kajmakom, slajsevi prodimljenog laks karea
domaća kobasica, jaja, pasulj, feta sir, krispi slanina, prženi krompir
flambirana jetrica u demiglas sosu servirana na gratiniranom tostu
šunka, trapist sir, šampinjoni
hrskavo lisnato tijesto, dimljeni batak u bešamel sosu sa blitvom i krispi slaninom
HLADNA PREDJELA
hercegovački pršut, svinjska peka, kulen, travnički kravlji sir, livanjski kravlji sir, janjski kajmak, domaći uštipci, masline
juneći file sa dodatkom 18 vrsta začina, hrskavi tost i maslac
lepeza italijanskih sireva i suhomesnatih proizvoda, hrskavo aromatično tijesto, masline, šeri paradajz, grožđe
*za 2 osobe (300 g)*
tanke šnite svježeg bifteka, čips od Grana padano sira, selekcija sezonskih salata, namaz od Dižon senfa
prodimljena dehidrirana tuna, dresing na način kuće
Supe i čorbe
pečena bundeva, bukovače, krema od gorgonzole, tostirani badem
TOPLA PREDJELA
flambirani rakovi blago zapečeni servirani na domaćem bagetu
domaća pasta sa pilećim fileom u sosu od sušenog paradajza, praziluka, peperonćina i bijelog luka
domaća tjestenina u krem sosu od rujnica i kajmaka, slajsevi prodimljenog svinjskog karea
slatko-ljuta pasta sa biftekom, flambirana vodkom, oplemenjena osvježavajućom notom limete
hrskavo tijesto punjeno biftekom, dimljenim sirom, mocarelom, timjanom u sosu od velutea i dižon senfa
meso rakova obogaćeno fondom od morskih plodova i bijelim vinom
domaće njoke u krem sosu od vrganja i dimljenog sira, hrskavi pršut
rezanci dimljenog lososa sa gamborima u sosu od prošeka, limete i mediteranskih trava
pileći file, hrskavi pršut u sosu od bijelog vina, kurkume i vrhnja uz dodatak dimljenog sira
domaća tjestenina u krem sosu od gorgonzole, mocarele, parmezana i gaude
morski plodovi u aromatizovanom sosu od paradajza i začinskog bilja sa kremastom arborio rižom
jadranske kozice sotirane na maslinovom ulju u sosu od bosiljka i
vrhnja sa domaćom tjesteninom
juneći file u sosu od bukovača i šeri paradajza sa krem sosom od
gorgonzola sira
zapečene domaće njoke sa piletinom, slaninom i kikirikijem
OBROK SALATE
svježi marinirani ćureći file, selekcija sezonskih salata, dresing na način kuće
srednje pečeni slajsevi junećeg filea na buketu zelenih salata sa osvježavajućim dresingom obogaćenim gorgonzolom i pistacijama
grilovani pileći file serviran na podlozi od zelene salate i šeri paradajza sa dresingom na način kuće i hrskava slanina
morski plodovi sa rukolom i šeri paradajzom, emulzija od crnog, bijelog luka, maslinovog ulja i limunovog soka
pripremljena po staroj primorskoj recepturi
zapečeno domaće tijesto sa dvije vrste sira i začinskim biljem, slajsevi paradajza sa rukolom i pršutom na kremi od bosiljka i pinjola
mix sezonskih salata sa greni smit jabukom, grožđem, mrkvom, dresing od majoneze, meda, limete i estragona
JELA OD RIBE
lignje punjene repovima gambora i dimljenim sirom, servirane sa rižotom od žilijen povrća i krem sosom od ojstera
losos poširan u šampanjcu, krak hobotnice iz sous vida, file brancina sa gradela, hrskavi kraljevski gambor, grilovana lignja
stek lososa sa koricom od pistacija serviran u marinadi od limete i bijelog tartufa, garniran pikantim nudlama u povrću
file brancina gratiniran sa jadranskim kozicama, bareno povrće, krema od redukovanog vrhnja, šampanjca i korice limete
*meso lososa zarobljeno u korici od morske soli
*rižoto od morskih rakova, kurkume i korice limuna
*mix sezonskih salata sa mariniranom cveklom i Grenny Smith jabukom
*krojter puter oplemenjen sa 12 vrsta začina
dalmatinska garnitura, tršćanska marinada
srednje pečena tuna na kremi od kestena sa soteom od rakova, estragona, pesta i kapara
MORSKA RIBA
1kg
1kg
1kg
1kg
1000 – 1200g
1000 – 1200g
1kg
- riba sa žara (vrijeme pripreme 40 minuta)
- riba pečena sa povrćem (vrijeme pripreme 50 minuta)
- riba pečena u soli (vrijeme pripreme 60 minuta)
- riba na lešo (vrijeme pripreme 40 minuta)
SPECIJALITETI SA ROŠTILJA
sočni juneći file na intenzivnoj kremi od crnih tartufa, šparoga, gambora, aromatizovani gratinirani brokuli
juneći file u marinadi od 10 vrsta začina, garniran pireom od špinata
juneći file tretiran mokrim zrenjem 24 dana, serviran na rižotu od praziluka i majčine dušice sa blagom kremom od gorgonzola sira i pistacija
juneći file tretiran mokrim zrenjem 24 dana, serviran sa gratiniranim krompirom u sosou od bibera
juneći file tretiran mokrim zrenjem 24 dana, serviran sa hrskavim povrćem sa grila na kremi od crnog tartufa
sporo pečena juneća rebra glazirana aromatičnim travama, grilovano povrće sa ćumura i krem pire sa prodimljenim bijelim lukom
odležali goveđi file obložen vrganjima i pršutom u hrskavom tijestu na kremi od mocarele, majčine dušice i crvenog luka
konfi od telećih rebara u pikantnom sosu, gratinirani mladi krompir sa četiri vrste sira i krispi slanina
mlada teleća prsa sporo pečena sa povrćem i garnitura sa pireom od krompira i tartufa
rezanci od telećeg mesa u sosu od vrganja i sušenog paradajza, krema od gorgonzole
slajsevi telećeg karea, marinada od 12 vrsta začina, krem pire od pinjola i bosiljka sa čipsom od grana padana
meso telećeg paufleka tretirano sous vide tehnologijom, blago oplemenjeno mirisom ćumura sa remulad sosom
flambirani slajsevi bifteka na klarifikovanom maslacu, hrskavo grilovano povrće, krema od krompira
rolovana piletina punjena pršutom i mocarelom sa sufleom od Grana padano sira i majčine dušice, sotirani vrganji sa krispi slaninom, sos od bijelog vina i soje
pileći file obložen parmezanom, domaće njoke u sosu od patlidžana i pelata
pileći file punjen mocarela sirom tretiran sous vide tehnologijom, serviran sa grilovanim povrćem i preliven krem sosom od kikirikija
punjena pohovana piletina sa kremom od kiselih krastavaca i praziluka na aromatizovanom krompiru iz krušne peći
rolnica punjena mocarelom i dimljenim sirom obložena slaninom na kremi od bosiljka i pinjola, kremasti pire sa tostiranim lješnjacima
marinirana piletina oplemenjena vinjakom, pršutom, bosiljkom zapečena u lisnatom tijestu sa krem sosom od gorgonzole i pistacija
ćureći file u sosu od milerama, zapečen sa domaćim mlincima i vrganjima
dimljeni batak u soteu od po vrća, aromatični krompir, krema od šampinjona blitve i vina
Salate
zelena salata, radič i rukola sa maslinovim uljem
salata od paprika, krastavca, paradajza i luka obogaćena origanom, servirana sa feta sirom i maslinama
salata od paprika, paradajza, krastavca i luka,
obogaćena travničkim sirom
salata od paprika, paradajza, krastavca i luka,
obogaćena feferonima
zelene salate, radiča, kupusa, crvenog pasulja i
maslina obogaćena sokom od limuna
DEZERTI
kolač od maskarpone sira sa podlogom od keksa i glaziran želiranim šumskim voćem
topli kolač od crne čokolade sa višnjama, serviran sa sladoledom od vanilije
palačinke punjene bavarskom kremom i prelivene sosom od šumskog voća
kolač od kreme sa lješnjacima i maskarpone sira, serviran sa sladoledom od vanilije i sosom od bijele čokolade i višanja
karamelizovane jabuke sa sladoledom u vanilija sosu
punjene po Vašem izboru:
čokolada, marmelada, krema od čokolade i lješnjaka, mljeveni keks, orasi